Scheurherstel

Metsel Meesters

Scheuren in een stenen gevel laten repareren

Het herkennen van scheuren in je gevel is belangrijk; ze kunnen immers een teken zijn van onderliggende problemen met bijvoorbeeld de fundering of de algehele stabiliteit van je woning. Indien correct hersteld, kun je de levensduur van je gevel aanzienlijk verlengen en ben je verzekerd van een duurzaam resultaat.

Offerte aanvragen
×
Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld

Voordelen metsel meester

De voordelen wanneer je kiest voor Metsel Meesters

Bij Metsel Meesters staat kwaliteit voorop. Hoe complex de situatie ook is, wij deinzen niet terug voor een uitdaging. Onze flexibele planning zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en jouw probleem op tijd aanpakken. Bovendien kun je erop vertrouwen dat wij onze afspraken nakomen. Als specialist in scheurherstel zorgen we dat je gevel er weer als nieuw uitziet.

Vraag offerte aan

Wat kost het laten herstellen van scheuren in een muur

De kosten van scheurherstel kunnen variëren en zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte en diepte van de scheuren en de toegankelijkheid van je muur. Ben je benieuwd naar de kosten voor het herstellen van jouw gevel? Gebruik dan onze handige online calculator voor een indicatieve prijsopgave.

Vraag offerte aan

Kleine scheuren in de muur

Kleine scheurtjes tot een meter kunnen veelal effectief gerepareerd worden zonder ingrijpende werkzaamheden. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van roestvrijstalen wokkels die voor extra verankering zorgen en de stabiliteit van je muur waarborgen.

Vraag offerte aan

Scheuren

Herstellen scheuren

Cement herstel

 

 

Grote scheuren in de muur

Grote scheuren in de muur

Scheuren groter dan een meter vergen een grondigere aanpak en kunnen duiden op ernstige constructieschade. Dit vraagt om een uitgebreider onderzoek door onze vakmensen. In sommige gevallen kan het zelfs nodig zijn een deel van je muur opnieuw te metselen.

Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen

Wat zijn de oorzaken van scheuren in mijn muren of metselwerk?

Scheuren kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals zetting van de fundering, thermische uitzetting en inkrimping, vochtproblemen, structurele belastingen, aardbevingen of onjuiste constructietechnieken. Een grondige inspectie kan helpen om de specifieke oorzaak van de scheuren vast te stellen.

Hoe kan ik bepalen of een scheur in mijn muur of metselwerk ernstig is?

Het is belangrijk om de breedte, lengte, diepte en patroon van de scheur te evalueren. Als een scheur breder wordt dan een paar millimeter, verticaal of horizontaal door de muur loopt, of gepaard gaat met andere symptomen zoals deuken in de muur of scheefstand van deuren en ramen, kan dit wijzen op een structureel probleem dat professionele aandacht vereist.

Wat zijn de verschillende methoden voor scheurherstel en welke is het meest geschikt voor mijn situatie?

Wij passen in bijna alle gevallen de ’totall wall methode’ toe. De lintvoeg wordt aan weerskanten van de scheur +/- 5 cm ingeslepen over een lengte van +/- 50 cm aan beide zijden van de scheur. Vervolgens reinigen we de opening en brengen er een soort lijm in aan, plaatsen een ‘wokkel’ (staal) en spuiten opnieuw lijm in de voeg. Na het drogen voegen we de voeg weer af. Dit herhalen we om de 4 à 5 lagen metselwerk.

Hoelang duurt het voordat een scheur in mijn muur of metselwerk na herstel volledig is gerepareerd?

De scheur is binnen één dag gerepareerd.

Wat zijn de kosten van scheurherstel en wat zijn de factoren die deze kosten beïnvloeden?

De kosten van scheurherstel variëren afhankelijk van de grootte van de scheur. Via onze calculator kunt u zien wat u ongeveer kwijt bent per scheur. De grootte van de scheur en het aantal zijn factoren die invloed hebben op de kosten. Daarnaast is de locatie van de scheur (op de begane grond of op de derde verdieping) ook een factor.

Wie regelt de stukadoor wanneer deze nodig is?

Als er na het herstel stucwerk nodig is, dienen klanten zelf een stukadoor te regelen. Wij kunnen de reparatie van de scheuren verzorgen, maar het aanbrengen van het stucwerk valt daar niet onder.

Valt scheurherstel onder een verzekering?

Dit hangt af van je verzekering en de oorzaak van de scheuren. Raadpleeg je verzekeringspolis of neem contact op met je verzekeraar om na te gaan of de kosten voor herstel worden gedekt.

Wat is het verschil met een volledige gevelrenovatie?

Een scheurherstel is een specifiek onderdeel van gevelonderhoud, terwijl een gevelrenovatieeen breder spectrum van werkzaamheden kan omvatten. Scheurherstel is een onderdeel van een gevelrenovatie.

Wanneer is ook voegherstel nodig?

Voegherstel is nodig wanneer naast scheuren ook de voegen van je muur beschadigd zijn. Wanneer je afgebrokkelde stenen ziet of scheuren in de voegen ziet, is voegherstel ook nodig.

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over een van onze diensten.

Neem contact op

Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld