gevelrenovatie header

Metsel Meesters

Gevelrenovatie door Metsel Meesters

Een gevel, dat essentiële bouwsel dat jouw huis of gebouw een gezicht geeft, dient in optimale staat te zijn voor zowel esthetische als structurele integriteit. Een gevelrenovatie is nodig voor het herstellen en vernieuwen van de buitenmuur, ook bekend als gevel herstel of gevel reparatie. Hierbij wordt zorg gedragen voor zowel de stenen als het voegwerk. Een gezonde gevel is van belang voor de levensduur van de constructie en een nette uitstraling van jouw pand. Benieuwd naar wat een opknapbeurt voor jouw gevel zou kosten? Gebruik onze handige calculator voor een prijsindicatie of vraag direct een offerte aan bij Metsel Meesters.

Offerte aanvragen
×
Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld

Wanneer is een gevelrenovatie nodig?

Heb je last van zichtbare gevelschade, zoals scheuren in je muur of afgebrokkelde bakstenen? Of vermoed je onzichtbare schade aan je spouwmuur of draagconstructie? Dan is het hoog tijd voor gevelherstel. Vroegtijdige herkenning helpt om te voorkomen dat kleine gebreken omslaan in grote en kostbare problemen. Het is dan ook aan te raden om elke 5-10 jaar een gevelinspectie uit te laten voeren.

Hoe herken je onzichtbare gevelschade?

Onzichtbare gevelschade herken je aan onverklaarbare vochtplekken, toenemende energiekosten of het slechter worden van aangrenzend houtwerk of metaal (bijvoorbeeld kozijnen). Ook kun je door middel van een endoscopie van de spouwmuur kleine scheurtjes of vochtschade opsporen.

Vraag offerte aan

Stenen voorgevel

Wat kost het repareren van een stenen gevel?

De kosten van het repareren van een gemetselde gevel variëren aanzienlijk, afhankelijk van factoren zoals de omvang van de schade, de totale oppervlakte die hersteld moet worden en of er voor de klus een steiger nodig is. Daarnaast speelt de locatie van het pand een rol; kan het benodigde materiaal bijvoorbeeld makkelijk dichtbij worden geplaatst? Deze aspecten beïnvloeden allemaal de prijs van gevel renovatie. Voor een prijsindicatie vul je gemakkelijk en snel onze calculator in via onderstaande knop!

Vraag offerte aan of Direct zelf uitrekenen

Aan welke veiligheidseisen moet een gevel voldoen?

Jouw gevel moet voldoen aan verschillende geluids- en veiligheidseisen vastgelegd in het Bouwbesluit uit 2012. Belangrijke aspecten zoals brandveiligheid, stabiliteit, draagkracht en waterdichtheid zijn hierin meegenomen. Ook de aansluitbaarheid met andere bouwelementen is een punt van aandacht.

Vraag offerte aan

Gevel veiligheid eisen

Veiligheid eisen gevel

veiligheidseisen

 

 

Waarom moet je kiezen voor Metsel Meesters

Waarom kiezen voor Metsel Meesters

Bij Metsel Meesters, een metselbedrijf met jarenlange ervaring, is geen uitdaging te groot. Wij zetten kwaliteit voorop om ervoor te zorgen dat jouw gevel niet alleen mooi is, maar ook voldoet aan alle eisen van duurzaamheid en stevigheid.

Vraag offerte aan

Gerelateerde werkzaamheden aan gevelherstel Metsel Meesters

Gerelateerde werkzaamheden aan gevelherstel

Naast de standaard gevelrenovatie, zijn er diverse specifieke herstelwerkzaamheden die jouw gevel weer als nieuw kunnen laten ogen, zoals het herstellen van het voegwerk en de scheuren in een muur repareren.

Voegwerk herstellen

Het herstellen van voegwerk is een essentieel onderdeel van gevelherstel. Beschadigd of verouderd voegwerk leiden tot vochtproblemen en vermindert de stabiliteit van het metselwerk. Metsel Meesters heeft de kennis en vaardigheden in huis om jouw voegwerk zorgvuldig te renoveren, waardoor je gevel weer volledig hersteld is en bestand is tegen de weersinvloeden van het Nederlandse klimaat.

Scheuren in een muur repareren

Scheuren in de muur kunnen duiden op ernstige problemen met de stabiliteit en veiligheid van het pand. Tijdig scheurherstel voorkomt verdere schade en potentiële gevaren. Ons herstelproces, dat inspeelt op alle aspecten van de Nederlandse architectuur en bouwkundige vereisten, garandeert dat scheuren vakkundig worden aangepakt en jouw gevel zijn volledige draagkracht terugkrijgt.

Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een gevelrenovatie voltooid is?

Het ligt aan de omvang van de schade/werkzaamheden. De meeste projecten zijn binnen een dag of enkele dagen te herstellen.

Zijn er voordelen verbonden aan het tijdig uitvoeren van gevelrenovatie?

Ongeacht de uitstraling, kan het verstandig zijn om tijdig met de renovatie te beginnen. Hoe langer er gewacht wordt, hoe hoger de kosten zullen zijn.

Hoe kan ik mijn gevel onderhouden na de renovatie?

Regelmatig inspecteren en kleine reparaties uitvoeren helpt de gevel in goede staat te houden na de renovatie. Verder is het raadzaam om geen beplanting tegen de gevel te laten groeien. Daarnaast adviseren wij de gevel regelmatig te laten reinigen. Je kunt er ook voor kiezen om preventief te laten reinigen. Het is zeker aan te raden om te reinigen wanneer je aanslag ziet op stenen en voegen.

Welke soorten garanties biedt Metsel Meesters voor hun geleverde werk?

Wij bieden 10 jaar garantie op het metselwerk en 5 jaar garantie op ons voegwerk.

Wat zijn enkele mogelijke oorzaken van onzichtbare gevelschade?

Onzichtbare gevelschade kan worden veroorzaakt door factoren zoals vochtinfiltratie, corrosie van metalen componenten, of verzakking van de fundering, die allemaal kunnen resulteren in structurele problemen die niet direct zichtbaar zijn.

Welke soorten metselwerk kunnen worden gerenoveerd of gerepareerd?

Verschillende soorten metselwerk, zoals baksteen, natuursteen en pleisterwerk, kunnen worden gerenoveerd of gerepareerd.

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over een van onze diensten.

Neem contact op

Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld