Tuinmuur metselen header

Metsel Meesters

Tuinmuur laten metselen

Een gemetselde tuinmuur voegt structuur en privacy toe aan je buitenruimte. Met de hulp van een ervaren metselaar kan een muur worden gebouwd die past bij de stijl van je tuin. Of het nu gaat om bakstenen, natuursteen of andere materialen, Een stevig gebouwde muur geeft niet alleen de grenzen van je tuin aan, maar zorgt ook voor duurzaamheid in je buitenruimte voor de komende jaren.

Offerte aanvragen
×
Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld

Basis muur

De voordelen van een stenen afscheiding zijn onder andere:

1. Duurzaam: een gemetselde tuinmuur is stevig en kan vele jaren meegaan zonder veel onderhoud.
2. Sterk: een gemetselde muur kan tegen een stootje en geeft de mogelijkheid om voorwerpen erop te zetten of eraan te hangen.
3. Onderhoudsarm: er is weinig onderhoud nodig, zo is regelmatig herschilderen niet nodig wat tijd en geld bespaart.

Vraag offerte aan

Tuinmuur metselen

Wat is de prijs van een tuinmuur laten metselen?

De kosten voor het metselen van een tuinmuur kunnen erg variƫren, afhankelijk van de keuze in stenen, benodigde aantal poeren, of er een fundering gegraven moet worden en of het benodigde materiaal dicht bij de werkplek kan worden gelost. Bereken zelf een prijsinschatting met onze handige calculator. Voor een exacte kosteninschatting is het verstandig een gedetailleerde offerte aan te vragen om onverwachte kosten te vermijden.

Vraag offerte aan

Voorbereiden van de fundering van de tuinmuur

Om een solide basis voor je tuinmuur te leggen, moet er een geul van ongeveer 50 cm diep gegraven worden over de hele lengte waar de muur komt te staan. Deze diepte zorgt ervoor dat je fundering op een stevige ondergrond rust. De breedte van de geul moet twee keer zo breed zijn als de dikte van je muur. Dit geeft de muur de nodige stabiliteit en voorkomt dat hij later verzakt of verschuift.

Vraag offerte aan

Metselverband metselen

 

Fundering tuinmuur

Metselwerk

Metselwerk met zorg en precisie

Metselwerk methoden

Bij het bouwen van een tuinmuur moet je kiezen tussen twee metseltechnieken: halfsteensverband en heelsteensverband. De halfsteensmethode houdt in dat de stenen over de lengte op elkaar worden geplaatst, wat resulteert in een muur die een halve steen dik is. Voor een stevigere structuur kun je echter kiezen voor het heelsteensverband, waarbij de muur een volle steen dik is. Meestal wordt het halfsteensverband gebruikt voor de buitenlaag van spouwmuren, maar voor tuinmuren wordt vaak het heelsteensverband verkozen.

Vraag offerte aan

Afwerkopties tuin muur

De mogelijke afwerkingsopties voor een tuinmuur

Om ervoor te zorgen dat je muur bestand is tegen verschillende weersinvloeden, is waterdicht maken erg belangrijk. Dit kan worden gedaan door een laag gekantelde stenen toe te voegen of de bovenkant af te werken met dekstenen. Als je specifieke kleuren wilt, is het schilderen van de muur een goede optie. Voor een natuurlijke uitstraling kun je overwegen om de muur te bekleden met hout of planten, dit voegt zowel textuur als een warme uitstraling toe aan de tuin. Een goede afwerking verbetert niet alleen de duurzaamheid van de muur, maar draagt ook bij aan het algehele plaatje, waardoor je tuinmuur opvalt of juist opgaat in de buitenruimte.

Vraag offerte aan

Steenkeuze

Welke steenkeuze voor de tuinafscheiding

Je hebt een verscheidenheid aan materialen om uit te kiezen – traditionele baksteen biedt een klassieke uitstraling, terwijl betonblokken een meer kosteneffectief alternatief kunnen zijn. Als je de voorkeur geeft aan een natuurlijke uitstraling, kunnen stenen opties zoals zandsteen of kalksteen bij je smaak passen. Maar onthoud, het gaat niet alleen om het uiterlijk; de weerbestendigheid en onderhoudsbehoeften van de steen moeten ook meegenomen worden in je beslissing. Wij kunnen je begeleiden bij de voor- en nadelen van elk type, zodat je keuze zowel bij de stijl van de tuin als bij de praktische vereisten past.

Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen

Hoe hoog mag een tuinmuur zijn?

In de meeste gevallen mag een tuinmuur 2 meter zijn. Wij adviseren dit altijd even te informeren bij uw gemeente.

Hoe kan ik bepalen of mijn metselwerk reparatie of vervanging nodig heeft?

Inspecteer op scheuren, loszittende stenen en vochtproblemen om te bepalen of uw metselwerk reparatie of vervanging nodig heeft. Twijfel je? Neem contact op. Mogelijk kunnen wij op basis van goede foto’s een advies uitbrengen. Zo niet, dan komen we graag even langs op locatie.

Hoelang duurt het laten metselen van een tuinmuur ongeveer?

Gemiddeld genomen metselen onze metselaars tussen de 300 en 500 stenen per dag.

Welke voorbereidingen moeten worden getroffen voordat metselwerk kan worden uitgevoerd?

Voorbereidingen omvatten het opruimen van het werkgebied en zorgen voor de juiste materialen en gereedschappen op locatie. Uiteraard nemen wij dit werk voor jou uit handen. Daarnaast is het aan jou om tuinverlichting, plantenbakken, et cetera van de tuinmuur te halen zodat wij overal goed bij kunnen.

Hoe lang duurt het voordat nieuw metselwerk volledig is uitgehard?

Het metselwerk is doorgaans na 24 uur hard genoeg om externe invloeden te weerstand zoals wind en regen. Ook kunnen we na 24 uur het metselwerk controleren op eventuele scheuren en onregelmatigheden. Na enkele weken is het metselwerk volledig uitgehard.

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over een van onze diensten.

Neem contact op

Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld