Metsel Meesters Muur laten metselen

Metsel Meesters

Muur laten metselen

Het laten metselen van een muur is een eenvoudige manier om karakter toe te voegen aan je ruimte. Bij Metsel Meesters kunnen we elk type muur voor je metselen, of het nu gaat om een binnenmuur, buitenmuur nieuwbouw of renovatieproject. Wil jij direct inzicht in de kosten voor jouw project? Gebruik onze prijscalculator of vraag direct een offerte aan. Laat ons helpen jouw visie tot leven te brengen, steen voor steen.

Offerte aanvragen
×
Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld

Metselen stenen muur

Wat kost het laten metselen van een stenen muur?

De prijs voor het laten metselen van een stenen muur is afhankelijk wat voor muur het wordt en waar deze geplaatst wordt. Zo zit er verschil tussen gelijmde muren en gemetselde muren. Houd er rekening mee dat er mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht, afhankelijk of wij de profielen stellen, het materiaal gemakkelijk bij de werkplek gezet kan worden, of er isolatie aangebracht moet worden, etc. Via onze calculator maak je gemakkelijk een prijsinschatting, zodat je weet wat je kan verwachten!

Halfsteensmuur laten metselen

Het laten metselen van een halfsteensmuur kost tussen de € 100 en € 150 per vierkante meter. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de soort stenen die je kiest. Als je kiest voor speciale stenen, zoals natuursteen, kunnen de kosten hoger zijn. Wij kunnen advies geven over het meest geschikte metselverband. Een halfsteense muur, die dunner is, zal minder kosten dan een volsteense muur, die meer stabiliteit en isolatie biedt.

Volsteense muur laten metselen

Bij de constructie van een volsteense muur kun je de kosten rond de € 150,- en € 200,- per vierkante meter verwachten. Houd er ook hier rekening mee dat er extra kosten kunnen ontstaan voor het metselspecie en eventueel bijzonder metselwerk. Onthoud ook dat de juiste plaatsing van metselprofielen nodig is voor een stevige en goed uitgelijnde muur.

Vraag offerte aan

Het stellen van een metselprofiel

Het stellen van een metselprofiel

Het stellen van een metselprofiel helpt om de muren nauwkeurig uit te lijnen. Het metselprofiel is een belangrijk bouwgereedschap, gemaakt van hout of aluminium. Het profiel, gestabiliseerd door houten latten of aluminium steunen, houdt de bakstenen in de gewenste positie. Een correcte installatie van metselprofielen is van belang om onnauwkeurigheden te vermijden en de gewenste professionele uitstraling te krijgen. Hier kunnen we je zeker mee helpen!

Vraag offerte aan

Een metselverband kiezen

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat je metselprofiel correct is ingesteld voor nauwkeurige uitlijning van de stenen, is het van belang om een geschikt metselverband te kiezen dat je mooi vindt. Met diverse patronen zoals onder andere een halfsteensverband, Vlaams verband en Engels verband om uit te kiezen, kun je zowel het uiterlijk als de sterkte overwegen die elk patroon biedt. Hier adviseren we je graag in!

Vraag offerte aan

Metselverband metselen

Metselverband voorgevel

uitlijning metselwerk

Basis muur

De basis voor een muur

Het dragen van het gewicht van een stenen muur vereist een solide fundering om stabiliteit te garanderen en structurele problemen te voorkomen. Het is niet verstandig om een stenen muur direct op een houten vloer te leggen vanwege het gewicht. Een fundering is het onzichtbare werk dat het zichtbare ondersteunt en ervoor zorgt dat je muur overeind blijft, een enigszins belangrijk onderdeel dus!

Vraag offerte aan

Een muur van bakstenen of speciale steensoorten

Een muur van bakstenen of speciale steensoorten?

Bij het kiezen tussen een muur van traditionele bakstenen of speciale steensoorten speelt de gewenste uitstraling een belangrijke rol. Traditionele bakstenen bieden een klassieke en tijdloze uitstraling en zijn tegenwoordig weer erg populair. Speciale steensoorten zoals natuursteen kunnen een uniek en opvallend karakter aan je muur kunnen geven. Denk goed na over de sfeer die je wilt creëren; is het voor een modern huis of past een rustieke stijl beter?

Verder beïnvloeden de gekozen materialen de duurzaamheid en onderhoudsvereisten van de muur. Speciale stenen kunnen bijvoorbeeld meer aandacht vragen, terwijl bakstenen bekendstaan om hun lange levensduur en eenvoudige onderhoud.

Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen

Kan ik zelf de fundering leggen?

Ja, dit kan je zeker zelf doen!

Wat is het verschil tussen een gelijmde muur en een gemetselde muur?

Eem gemetselde muur maak je met mortel (cement) en een gelijmde muur met lijm.

Kan ik zelf het metselprofiel stellen?

Als u hier ervaring in heeft of u heeft een bekende die kennis van zaken heeft, dan kan dit zeker

Hoe lang duur het metselen van een muur?

Onze metselaars metselen gemiddeld tussen de 300 en 500 stenen per dag per persoon.

Welke informatie hebben jullie nodig voor het verstrekken van een offerte?

Een foto van de huidige situatie en een werkplan of tekening van de nieuwe situatie.

Hebben jullie tips voor het onderhoud van een gemetselde muur om de levensduur te verlengen?

Het beste is om de muur te impregneren.

Hoe kan ik bepalen of mijn metselwerk reparatie of vervanging nodig heeft?

Inspecteer op scheuren, loszittende stenen en vochtproblemen om te bepalen of uw metselwerk reparatie of vervanging nodig heeft. Twijfel je? Neem contact op. Mogelijk kunnen wij op basis van goede foto’s een advies uitbrengen. Zo niet, dan komen we graag even langs op locatie.

Welke voorbereidingen moeten worden getroffen voordat metselwerk kan worden uitgevoerd?

Voorbereidingen omvatten het opruimen van het werkgebied en zorgen voor de juiste materialen en gereedschappen op locatie. Uiteraard nemen wij dit werk voor jou uit handen. Daarnaast is het aan jou om lampen, zonweringen, et cetera van het metselwerk te halen zodat wij overal goed bij kunnen.

Hoe lang duurt het voordat nieuw metselwerk volledig is uitgehard?

Het metselwerk is doorgaans na 24 uur hard genoeg om externe invloeden te weerstand zoals wind en regen. Ook kunnen we na 24 uur het metselwerk controleren op eventuele scheuren en onregelmatigheden. Na enkele weken is het metselwerk volledig uitgehard.

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over een van onze diensten.

Neem contact op

Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld