Voegwerk

Metsel Meesters

Voegwerk laten repareren

Je bent waarschijnlijk op de hoogte dat de kleinste scheur of opening kan leiden tot aanzienlijke problemen in de toekomst, dus het is van groot belang dat je de staat van het metselwerk van je pand in de gaten houdt. Het negeren van de vroege tekenen van slijtage lijkt nu misschien geen groot probleem, maar het is een beslissing die kan leiden tot dure en uitgebreide reparaties in de toekomst.

Offerte aanvragen
×
Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld

Voegwerk

Wanneer moet voegwerk hersteld worden?

Voegwerk moet hersteld worden wanneer de voegen in je muur beschadigd, versleten of verkleurd zijn, wat kan leiden tot vochtproblemen en structurele schade. Een gevel heeft minder weerstand tegen weersinvloeden, wanneer de metselspecie begint te scheuren of af te brokkelen. Voegwerk is erg belangrijk om de levensduur en het uiterlijk van je pand te behouden. Verzwakte voegen of zichtbare gaten verzwakken de muur en kunnen de isolatie aantasten. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je gebouw in topconditie blijft.

Vraag offerte aan

Repareren voegwerk

De kosten van het repareren van voegwerk.

De prijs van voegherstel is tussen de € 25,- en € 35,- per m2, inclusief materiaal, exclusief BTW. Het repareren van voegwerk kan in kosten variëren, afhankelijk van het type voegwerk en de mate van schade aan je gevel. Voegwerk is cruciaal voor de stabiliteit van buitenmuren en om schade en verval te voorkomen. Soms is renovatie of vervanging van oud voegwerk noodzakelijk. Een beoordeling door een professioneel metselbedrijf is nodig om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen. Wel kan je een schatting maken van de prijs met onze voegwerk kostencalculator!

Vraag offerte aan

Het proces van voegen herstellen

Bij het uithakken van voegen, voor zowel individuele gevels als volledige woningen, evalueren we eerst de voeghardheid. Harde voegen worden ingeslepen met een diamantzaag; zachtere voegen hakken we direct uit met precisie gereedschap. We verwijderen beschadigde voegen zorgvuldig tot aan gezonde metselspecie, met stofafzuiging voor een veilige werkomgeving.

Vraag offerte aan

Voegen verwijderen

Voegen reparatie

Voegen hersteld

 

Voegwerk repareren

Zijn er extra werkzaamheden nodig?

In sommige gevallen kan het zijn dat er extra werkzaamheden nodig zijn. Het reinigen van de voegen voordat je nieuwe mortel aanbrengt, zorgt voor een goede basis voor de reparaties. Bovendien kan het impregneren van het metselwerk, nadat de voegen zijn hersteld, een extra laag bescherming bieden tegen vocht en verontreinigingen.

Voegwerk reinigen

Gevelonderhoud kan ook het reinigen van voegwerk omvatten, wat nodig kan zijn als aanvulling op het aanbrengen van nieuwe voegmortel. Het reinigen van de voegen zorgt voor een goede basis voor de reparaties en draagt bij aan de duurzaamheid van de herstelde voegen.

Voegwerk impregneren

Zodra de voegen in goede staat zijn, kan het impregneerproces plaatsvinden, waarbij vocht effectief wordt afgesloten en het gebouw wordt beschermd. Deze stap is geen snelle oplossing, maar een investering in de levensduur en stabiliteit van je pand, waardoor de waarde behouden blijft en verdere schade door vochtinfiltratie wordt voorkomen.

Vraag offerte aan

Voeg herstellen gevel

Voegherstel heeft verschillende voordelen, zoals:

  1. Verbeterde esthetiek: Het herstellen van voegen kan de algehele uitstraling van een gebouw verbeteren. Het vervangen van beschadigde voegen laat de gevel er weer als nieuw uitzien.
  2. Verhoogde duurzaamheid: Door beschadigde voegen te herstellen, kan vochtinfiltratie worden voorkomen. Dit helpt om schade aan de structuur van het gebouw te voorkomen, zoals scheuren, vochtschade en loslatende stenen.
  3. Energiebesparing: Gevels met herstelde voegen bieden betere isolatie en veiligheid, wat resulteert in energiebesparing en bescherming van het pand.

Vraag offerte aan

Het onderhouden van metselwerk en gevel door Metsel Meesters

Onderhouden van metselwerk en gevel

Om de duurzaamheid van een gebouw te waarborgen, is regelmatig onderhoud van het metselwerk en de gevel essentieel. Inspecteer de voegen jaarlijks op barsten en slijtage. Bescherm de gevel verder tegen weersinvloeden door regelmatig te reinigen en indien nodig een waterafstotende behandeling toe te passen. Zo verleng je de levensduur van het metselwerk en voorkom je kostbare herstelwerkzaamheden op de lange termijn.

Vraag offerte aan

Veelgestelde vragen

Wat zijn de tekenen dat mijn voegen aan herstel toe zijn?

Tekenen dat voegen aan herstel toe zijn, omvatten scheuren, loslatende of ontbrekende voegen, vochtproblemen zoals schimmel- of mosgroei, en algemene verkleuring of vervaging van de voegen. Als je een of meer van deze symptomen opmerkt, is het waarschijnlijk tijd voor voegherstel.

Waarom is voegherstel nodig voor mijn gevel?

Voegherstel is nodig om de integriteit van uw gevel te behouden. Voegen kunnen in de loop der tijd verslechteren door blootstelling aan weer en andere omgevingsfactoren, wat kan leiden tot vochtproblemen, scheuren en structurele schade aan het gebouw. Door voegherstel uit te voeren, kun je deze problemen voorkomen en de levensduur van jouw gevel verlengen.

Hoe lang duurt een typische voegherstelprocedure?

Het hangt af van de omvang van het project. De meeste projecten kunnen binnen één dag of enkele dagen hersteld worden.

Hoelang moeten voegen drogen?

De voegen moeten een paar uur drogen. Aanvankelijk zul je wat kleurverschil zien in vergelijking met de oude voegen, maar dit trekt na het drogen weg.

Wat voor soort voegen zijn er?

Platvol, knipvoeg, snijvoeg of een verdiepte voeg zijn de meest bekende voegtypes. Weet je niet welk type voeg jij hebt? Maak je geen zorgen. We komen graag langs om passend advies te geven.

Kunnen nieuwe voegen over oude voegen heen?

Nee, de oude voegen worden eruit gehakt of eruit geslepen.

Meer weten?

Staat je vraag er niet tussen of wil je meer weten over een van onze diensten.

Neem contact op

Metsel icon

Kwaliteit metselwerk
Wij leveren vakmanschap

Ervaring icon

40 jaar ervaring
Metselwerk & gevelrenovatie

Calender icon

Flexibele planning
Snel geregeld